Morud Lokalråd - Mindeord

Mindeord om Jørgen Meier Sørensen, Morud

Det er med stor sorg, at vi har mistet en af Moruds absolut største ildsjæle og et af byens mest kendte og afholdte mennesker.

Jørgen var født og opvokset i Nordjylland, men nåede i sit 65-årige liv at rejse hele verden rundt. Han var et både visionært og jordnært menneske med stor passion for alle de mange aktiviteter, han tog del i – hvad enten det var som international erhvervsmand, maratonløber, som medlem af kommunalbestyrelsen eller som aktiv i Morud Lokalråd.

I 1985 skiftede han og familien en tilværelse i Skotland ud med en villa i Morud, og fra starten tog han aktivt del i byens liv. For ting sker ikke af sig selv, mente Jørgen. Vil man have udvikling, må man selv gå foran. Og det gjorde han gang på gang.

i 2000 var han med til at etablere Morud Lokalråd, og de seneste 9 år har han været vores næstformand.

I lokalrådet har vi nydt stor glæde af hans specielle evner til at skabe sammenhæng mellem befolkningen og det politiske liv, når projekter og ideer skulle føres ud i livet. For Jørgen drejede det sig altid om at gøre det grundige forarbejde, være vedholdende og ikke mindst at holde den gode tone. Ingen sure læserbreve, protestdemonstrationer, brokkeri eller navlepilleri. Jørgen kaldte det selv ”the Morud way”, hvilket han om nogen selv var indbegrebet af. Samtidig havde han stor interesse for sine medmennesker.

Jørgen var således involveret i hovedparten af alle de store projekter i Morud i de seneste år. Altid med øje for de langsigtede mål og visioner, og da Busbanden i 2013 fik Fyens Stiftstidendes Bland Dig Prisen for arbejdet med at få bybussen til Morud, var vi alle stolte - ikke mindst Jørgen.

Fra lokalrådet vil jeg derudover fremhæve hans arbejde for at få fjernvarmen til Morud og det netop gennemførte byudviklingsprojekt. Senest var han involveret i DASH19, et projekt som gerne skal munde ud i en cykelsti fra Morud til Slukefter over Bredbjerg.

Jørgen ydede en kæmpe indsats for vores by og har haft betydelig indflydelse på Moruds positive udvikling. Det vil vi altid mindes og være ham evigt taknemmelig for.

Personligt har jeg også mistet en mangeårig nabo og ven. Vi mødtes ofte og fik en snak om vores by og om lokalpolitik. Vi var ikke enige politisk, men Jørgen bar aldrig nag, og vi havde en stor og gensidig respekt for hinanden.  De varmeste tanker går til Jørgens kone Lissy og deres børn og børnebørn.

Jørgen troede på, at alle mål kunne nås, når blot man kæmpede klogt, vedholdende og længe nok. Den eneste udfordring, det ikke lykkedes ham at overvinde, var de seneste års ulige kamp mod kræften.

Æret være Jørgens minde.

Jon Bøgelund Rasmussen
Formand
Morud Lokalråd

7.3.2018


Om Morud Lokalråd Klik her


Tilbage Tilbage 

Morud.dk

Til toppen Til toppen


Opdateret 24. januar 2019

webmaster@morud.dk