Solsikkefesten 2010

   Foto: Lise-Lotte Markvard, Markvard Foto

[Program] [Billeder og omtaler]

Velkommen til Solsikkefesten 2010.

Forrygende resultat af solsikkefesten 2010.
Overskuddet blev på 76.197 kr. Det er en flot fremgang på ca. 38%  i forholdet til sidste års overskud på 55.000 kr. Årets omsætning var på 249.925 kroner, fortæller Lotte Duus Madsen. Tillige kommer et overskud fra loppemarkedet sidst i maj på ca. 20.000 kr.


Seneste opdateringer:

12.9.2010: Ris og Ros møde Solsikkefesten
2.9.2010: Omtale fra fredag-søndag
30.8.2010: Billeder fra forberedelserne og fra søndag
28.8.2010: Omtale. Gadefodbold - torsdag
22.8.2010: Omtale. Solsikkegudstjeneste
18.8.2010: Pigefodbold flyttet til lørdag. Program.
Tilføjet nye deltagere på Solsikke-Messe
Søndag. Omtale af Fernisering
 
15.8.2010: Program. Ølvogn og pølsevogn også åben søndag.

Gamle traditioner i nye klæder
Bestyrelsen håber inderligt, at Solsikkefesten i år kommer til at vække fællesskabsfølelsen hos byens børn og voksne.
Bestyrelsens sammensætning kan bidrage med at vække fællesskabsfølelsen. På den ene side sidder tre ”gamle” solsikkeentusiaster, som har været til Solsikkefest, siden de var 10 år gamle. Dengang sommerferiens store begivenhed var Solsikkefesten, og man for intet i verden ville gå glip af de 4 dage bag hallen. Her mødte man sine venner, disses familier og hjalp hinanden med at skabe rammerne om Solsikkefesten.

På den anden side af bordet sidder to tilflyttere til Morud, for hvem Solsikkefesten er noget nyt, noget de har hørt om, snust til, men først i år for alvor skal forsøge at sætte deres præg på.

Vi fem, der sidder i bestyrelsen, har holdt mange spændende møder. Vi har haft stor opbakning fra hovedbestyrelsen, som gav os grønt lys til de fleste af vores ideer, og som har bidraget med frivillig arbejdskraft. Opbakning og frivillig arbejdskraft er netop kernen i alt dette arbejde omkring Solsikkefesten. Vi skal være mange til at løfte i flok, for at sådan en byfest kan komme op og stå.

Moruds byfest
Prioriteterne er mange, men blandt de øverste er det stadig at få tilflyttere til at føle, at det også er deres byfest. Herudover er det vigtigt, at alle føler sig velkomne, ung som gammel.
Det sportslige skal være i fokus, idet overskuddet går til at udvikle Morud Idrætsforening. Derfor er det vigtigt, at så mange som muligt deltager.

Konceptet bag Solsikkefesten blev ændret sidste år. Flere mente, at der ikke var nok ”liv” på pladsen, savnede boderne, som blev sløjfet i 2008 pga. ressourcemangel i form af frivillig arbejdskraft. Dette forsøger vi at rette bod på bl.a. ved den aktive søndag, hvor der er nye tiltag på pladsen: Handelsmesse, hvor byens forretningsdrivende udstiller fra stande. Ferniseringen er et nyt tiltag, der foregår om søndagen. Børnenes fine tegninger udstilles i hallen, og der udloddes mange fine sponsorpræmier.

Et andet tiltag er børnenes loppemarked i hallen søndag, hvor man kan sælge sit gamle legetøj, og købe noget ”nyt”. Børneorienteringsløb, speed- tennis, cirkus dig og mig, er andre tiltag, hvor børnene er i fokus.

Gadeturnering i fodbold torsdag aften er et stort tilløbsstykke, hvor man har mulighed for at grine, le, drikke en øl, eller andet med sine nye/gamle naboer. I år vil der være mulighed for at få sine børn fra 3-6 år passet af 5 unge piger, mens mor og far ser eller spiller fodbold.

Vi har i bestyrelsen valgt, at vi i år starter onsdag den 25. august med banko, der er allerede nu har mange gode og flotte sponsorgaver.
Fredag aften er der diskotek i hallen for de unge. I år har vi fået fat i en pølsevogn, så de unge kan få noget mad mellem dansene. Lørdag fra kl.9.00-17.00 er der fodbold for drenge i alderen 7 til 12 år. Et stort tilløbsstykke med gæster fra overalt på Fyn.

Lørdag aften er den store festaften i Langesøhallen. Vi har valgt at kigge tilbage på de tidligere år, hvor man nemt kunne samle 400 mennesker til fest i Langesøhallen.
Dengang havde man selv mad med. Derfor kan man i år mod betaling på 75 kr. komme til fest. Maden sørger man selv for. Lars Jeppesen fra forsamlingshuset har lavet en menu, som man kan bestille fra den 9. august. Det kan
ikke være nemmere.

Efter hovedformand Preben Jensens tale og overrækkelse af Solsikkeprisen kl. 20.00, spiller et professionelt 4-mands rockorkester op til dans frem til kl. 01.00. Så husk at bestille bord
i god tid - denne aften vil helt sikkert blive et tilløbsstykke.

Det hele slutter søndag, hvor Frede igen i år laver en lækker middag i hallen fra kl.17-19. Her er der mulighed for at runde en forhåbentlig god og veloverstået Solsikkefest nr. 37 af i
selskab med andre glade Morud-borgere.

Hold øje med Vitalitet og hjemmesiden medio august for mere omtale, tilmeldinger og for et mere detaljeret program. Vi glæder os til at byde dig velkommen til Solsikkefest 2010.

Mange hilsner
Majbritt Filtenborg, Winnie Nielsen,
Pia Bengtson, Lotte Duus Madsen
og Mariann Keis
Solsikkeudvalget


Foto: Lise-Lotte Markvard, Markvard Foto


Billeder og omtaler:

Ris og Ros møde Solsikkefesten (12.9.2010)

Omtale fra fredag-søndag (2.9.2010)

Billeder fra forberedelserne og fra søndag (30.8.2010)

Gadefodbold - torsdag (28.8.2010)

Solsikkegudstjeneste (22.8.2010)

Børnefernisering (18.8.2010)

Børnefernisering og børneloppemarked (8.8.2010)

Herre frokost (3.8.2010)

Fodbold - gadeturnering - Solsikke cup  (9.7.2010)


Arkivet:

Læs om solsikkefesten 2009


Du kan klikke direkte ind på denne side ved at skrive:

www.morud.dk/solsikkefest


Tilbage 

Morud.dk/solsikkefest

   Til toppen


Opdateret 16. oktober 2016

webmaster@morud.dk