Mens Multi Games lørdag den 16. juni 2001

[Hvad er Mens Multi Games] [Program] [Sponsorer]


Hvad er Mens Multi Games?

Vi er to brødre, som har fået ideen til en sportsdag, som er blevet døbt: "Mens Multi Games" - frit oversat til: Mænds mangespil. Der deltager tyve personer, mænd i deres bedste alder (her ca. 40 år). Personerne er udvalgt blandt brødrenes bekendte med skelen til personernes hang til at deltage i sport og til at ville vinde. Der vil være en del lokalkendte med, ligesom vi regner med at få deltagelse fra mere prominente personer.

Alle skal i løbet af én dag have en smagsprøve på såvel kendte som ukendte discipliner -21 i alt. Begivenhederne styres med hård og retfærdig dømmekraft af Thormod Sørensen. Pointtildelingen udregnes efter hver disciplin efter variable retningslinier: Er man single (som ved f.eks. baglænsløb) opnår man flere point, end hvis man er sammen med ni andre i f.eks. kajakstafet.

Der er præmier til 1., 2. og 3. pladsen samt en hadepræmie til taberen. Første præmien er en håndfri telefon mrk. B&O 6000, sponseret af Telebutikken på Klingenberg i Odense. Anden og tredje præmien er h.h.v. et fiskehjul og en pandelygte, sponseret af Ækvator Sport, Nyborgvej i Odense.

Der arbejdes p.t. på at få pressen mest mulig med, men med skyldig hensyntagen til skoven (Langesø), som har vist sig særdeles flinke ved at lade os ro kajak i Langesø. Noget som nødigt skulle få andre til at tro, at søen er frit tilgængelig for sejlere i kategorien badekar og opefter…

Deltagerne afholder selv alle udgifter ved at betale 200 kroner. Pressens interesse har allerede gjort, at vi har mange sponsorer, som er med til at begrænse udgifterne.

Overskuddet går ubeskåret til Morud Friluftsbad.

Alle er naturligvis velkomne til at deltage som tilskuere.

Det er vort håb, at andre vil tage ideen op og måske udvikle den. Lad det blive en tradition, og lav tilsvarende for børn, kvinder, blandet, andre grupper… Lad det blive et friskt pust og et supplement til Solsikkefesten.
Vi har valgt at hygge om aftenen med grillmad og fadøl.

Der stilles store krav til os som arrangører, men uden hjælp fra deltagerne på dagen, går det slet ikke. Dvs. at disciplinerne skal afvikles flydende. Ingen bør stå stille, hvilket etaperne er udformet efter. Afgørende faktor er derfor, at man kan disponere over sine ressourcer. For at undgå passivitet, får man MINUS 5 point for at tabe i udvalgte discipliner.

Vor overofficial er Thormod Sørensen. Hans afgørelser er indiskutable. Han er ubestikkelig. Forsøg straffes, og vil medføre indberetning.

Steen Buse er økonomisk ansvarlig, og gennem hele dagen vil Steen styre pointtavlen. Det er derfor nødvendigt, at han løbende fodres med resultater, så alle til enhver tid kan se placeringerne.

Thormods datter, Heidi, er massøse og stille sine evner og remedier til rådighed hele dagen. (Nu ikke for mange lyskenskader…)

Om morgenen udleveres en T-shirt med nummer på. Det foregår ved lodtrækning. Det nummer man får, er afgørende for, hvem man er samen med i dagens holddiscipliner, som på forhånd er skemalagt med disse numre. T-shirten skal bæres synligt hele dagen. Trøjen, som bærer sponsornavn (DFDS - hovedsponsor) og "Mens Multi Games 2001" kan beholdes.

Der gives morgenmad, frokost og aftensmad. Spisning og depot vil være i klubhuset lige nord for Morud Friluftsbad. Deltagerne vil i løbet af hele dagen have fri adgang til High5-energidrik, og alle får en High5-drikkedunk.

Der stilles ingen krav til fodtøj. Hvis du besidder ketchere, bedes du medbringe disse. Der vil nødvendig- og retfærdigvis blive foretaget lodtrækning blandt udstyret. Kontakt venligst Henrik eller Michael med besked om, hvad du kan bidrage med.

Med sportslig hilsen:

Michael og Henrik Gram

Vi kan kontaktes på adressen:
Plantagevej 33, 5462 Morud. Tlf.: 6596.4758
E-mail: mcgram@get2net.dk.

Til toppen af siden


Program

Til toppen af siden


Start: Lørdag den 16. juni 2001 klokken 08.00. Morgenmad og velkomst med præsentation ved klubhuset i Morud.


1. etape:
Forventet start kl. 08.45 - slut kl. 09.30

Fodbold.

Spilletid: 2 x 15 min. Det ene hold iføres overtrækstrøjer, målmanden undtaget. I tilfælde af uafgjort, afgøres kampen ved straffespark. Hvert hold skal udpege 5 til at skyde straffe. Straffespark udføres som i ishockey: Man starter med bolden på banemidten. Herfra dribles mod mål. Der må skydes når som helst, men fra start til slut må max gå 30 sek. Dommeren er tidtager. I tilfælde af fortsat uafgjort, fortsætter de øvrige indtil det ene hold har scoret én gang mere end det andet hold. Benskinner er ikke et krav, men en god idé.

Point: Vinder: 6 point.
Dommer: Thormod. Linjevogtere: Steen Buse og Kai Larsen.

Til toppen af siden


2. etape:
Forventet start kl. 09.45 - slut kl. 11.00

Beach Volley.

Fire kampe á ca. 15 min. Etapens hoveddisciplin, hvilket her som i det følgende vil sige, at når man ikke spiller, går man til etapens øvrige discipliner. Fire på hvert hold. Bordtennisregler vedr. point (pointtildeling ved hver bold). Der spilles til 21 med krav om mindst to overskydende point for at vinde. Fri server - dvs. at det enkelte hold ikke behøver at skifte server. Ved netserv er der omserv. Der byttes side, når et hold når 10 point.

Afvikling: Der er i alt fem hold. Efter de fire første holds to kampe, møder det ene vinderhold (det hold med den laveste pointdifference) det femte hold (oversidderne) i en semifinale. Vinderen af semifinalen møder det andet vinderhold (det med den højeste pointdifference) i finalen.

Point: 1. pl.: 10 point. 2. pl.: 7 point. 3. pl.: 5 point.
Dommer: Thormod. Tovholder m.h.t. afvikling: Buse.

Fodboldgolf:

To hold af to spillere ad gangen. Nye hold starter, når der er plads. Der spilles med almindelig fodbold, med start ved Petanquebanen. Vinder bliver det par, der med færrest mulige spark når målet, som er det fjernest liggende mål på den fjernest liggende fodboldbane. Bolden skal ret ind i målet. Det er det hold med den til enhver tid bagerste bold, der skal skyde. Hvis bolden flyttes, fordi man ikke kan skyde, tillægges tre strafskud. Bolden må da lægges ud til nærmeste frie sted. Der udleveres scorekort, hvor såvel egen som modstandernes score noteres.

Point: 1. pl.: 15 point. 2. pl.: 10 point. 3. pl.: 5 point. 4. pl.: 3 point. 5 pl.: 1 point
Ingen officials.

Golffodbold:

To hold af to spillere ad gangen.

Man slår til en lille plasticfodbold med et golfjern (driver). Bolden skal igennem en bane på ca. 300 meter, startende på mållinien i et håndboldmål, herefter skal bolden igennem et håndboldmål (ca. 80 meter væk), runde en trægruppe, tilbage gennem håndboldmålet og afsluttende i målet ved mållinien (bolden skal rette vej gennem målet til slut). I tilfælde af at bolden kommer udenfor banen, og man ser sig nødsaget til at lægge den ind på banen igen, koster denne manøvre tre slag.

Det hold med den til enhver tid bageste bold skal skyde først. Der udleveres scorekort, som udfyldes som i fodboldgolf.

Point: Som ved Fodboldgolf.
Ingen officials.

Til toppen af siden


3. etape:
Forventet start kl. 11.00 - slut kl. 12.30

Tennis.

Ni kampe af ca. 20 min. på to baner. Tennis er etapens hoveddisciplin. Der spilles double og Tiebrake til 21. Tennisregler: Der trækkes lod om, hvem der starter/bane. Der serves to gange, hvorefter modstanderen server. Der er ret til 2. serv i tilfælde af fejl på 1. serv. (Ved netbold, som er inde, gives omserv). Der skiftes server hver gang serven skifter til modstanderen. Der byttes side, når et hold når 10 point. Man skal have to overskydende point for at vinde.

Afvikling: Der bliver fem vinderpar efter indledende runde. Par med største pointdifference sidder over, mens de fire andre spiller kvartfinale, hvoraf de to par med størst pointdifference møder hinanden. Kvartfinalens vinderpar med højeste pointdifference går direkte i finalen. Kvartfinalens vinderpar med laveste pointdifference spiller semifinale mod oversidderholdet. Vinder af semifinale går til finalen.

Point: 1. pl.: 10 point. 2. pl.: 7 point. 3. pl.: 5 point.
Dommer i finalen: Thormod.

Petanque.

Parrene er de samme som i tennis. Der spilles på petanquebane med op til to hold ad gangen. Hver deltager har to kugler. Der trækkes lod om første udlæg.

Regler: Den der kaster "grisen" (= den lille kugle), følger selv efter med en kugle. Det hold, der ligger længst væk fra grisen kaster (- hvis holdet har flere kugler). Når alle kugler er kastet, tælles sammen. Kun det hold, der er nærmest grisen, får point. Man får point for hver kugle, der er tættest. Der spilles til tretten. Man skal ikke nødvendigvis have to overskydende point for at vinde.

Afvikling og point: Som ved tennis.
Ingen officials.

Riffel.

To prøveskud og fem gældende skud med luftgevær mod ti-delt ringskive i teltet. Der tælles indad ved brud på skillelinien mellem to værdier.

Afvikling: Når man er ledig, går man i gang.
Point: Som Pletfisk.
Dommer: Bjarne

Bue.

Der skydes med langbue mod rund skive. To prøveskud og fem gældende skud.

Afvikling og point: Som ved Riffelskydning.
Dommer: Michael Holck Nielsen.

4. etape:
Forventet start kl. 12.30 - slut kl. 14.45

Distanceløb.

Alle løber individuelt fra pladsen foran tennisbanerne til Langesø ved den sydlige side. Der vil være hængt rød/hvide bånd op på ruten. Længde: 3,5 km. Der vil være trafikregulering ved asfaltvejen.

Point: Som ved Pletfisk.
Dommer: Thormod + Buse.

Til toppen af siden


FROKOST KL. CA. 12.45 - 13.15


Kajakstafet.

To hold á 10. Der roes to mod to ad gangen i en dobbeltkajak. Der startes fra et træ på land med løb til kajakkerne i søen. Øvrige holddeltagere må gerne assistere med at entre kajakken, som ligger på lavt vand. Herefter skal vendes ved bøje på modsatte side af søen og retur. Der skiftes i vandet, hvor øvrige holddeltagere gerne må assistere. På midten af søen er en official (god svømmer/livredder) i robåd. Ved eventuel kæntring svømmes til lavt vand, og kajakken entres på ny. Største vanddybde: 4,5 meter. Redningsvest er et krav og udleveres.

Point: Som ved fodbold.
Dommer: Thormod + Buse.

Åløb.

Der startes ved Ålekisten (østlige side af Langesø). Løberne sendes af sted i åen med 10 sekunders mellemrum. Distancen er ca. 1,5 km. Der startes med at krybe under vejbroen. Man må på intet tidspunkt gå i land. Der vil være posteret officials passende steder, ligesom det forventes at konkurrenterne vil sladre, såfremt dette påbud ikke efterleves. Målet er ved petanquebanen.

Point: Som ved distanceløb.
Tidtagning ved Ålekisten: M. Holck. Do. ved mål: Thormod + Buse. Der kommunikeres via mobiltelefon vedr. starten: Rækkefølgen på løberne er kendt. Buse noterer nr. og tid.

Til toppen af siden


5. etape:
Forventet start kl. 14.30 - slut kl. 15.30

Mountainbikestafet.

Der startes ved Beach Volley Banen og køres en styg rute i skoven. Der dystes på mountainbikecykler mellem to timandshold. Halvdelen af hvert hold skal have overtrækstrøjer på. Dem med overtrækstrøjer skal køre venstre om ruten - de andre kører højre om. (Se kort).

Afvikling: I ventetiden skal afvikles etapens øvrige to discipliner med skyldig hensyntagen til at være klar til at cykle.

Point: Som ved fodbold.
Afviklingsansvarlig: Thormod. (Sørger for, at kørerne er klar).

Spydkast.

Individuel længdekast. To kast, heraf ét gældende (valgfrit). Spidsen skal markere, for at kastet gælder.

Point: Som ved Pletfisk.
Dommer: M. Holck.

Dækkast.

Individuel længdekast og præcisionskast. Ingen prøvekast. Ad længdekast: Kun ét kast. Det gælder om at få dækket længst væk. Kastemåde er underordnet. Der måles til, hvor det ligger stille, og der måles til nærmeste kant. Ad præcisionskast: Kun ét kast. Der kastes mod pind på græs (som Pletfisk). Der måles fra nærmeste kant mod pinden. Formel: x gange (5 - y). Længdekast =x meter. Præcisionskast = y meter, hvor y er afstand til pinden. Eksempel.: 30 meter i længde og 1,2 meter fra pinden = 30(5 - 1,2) =114 point.

Dommer: Buse.

Til toppen af siden


6. etape:
Forventet start kl. 15.30 - slut kl. 16.00

Basketball.

10-mandshold på dobbeltbane (der spilles med 4 kurve). Max antal deltagere på banen: otte. Dvs. to udskiftere. Der dømmes efter behov - dvs. en fornuftig skelen mellem regler, forudsætninger og helbred.

Afvikling: Der spilles på tid: to gange ti minutter.

Point: Som i fodbold.
Dommer: Thormod.

Til toppen af siden


7. etape:
Forventet start kl. 16.00 - slut kl. 16.45

Pletfisk.

Individuel disciplin. Stående på en palle kastes mod pind i græs med dartpil for enden af fiskesnøre på fastspolehjul på fiskestang. Der gives to prøvekast og tre gældende. De tre gældende kast markeres med målepind, og det bedste af kastene måles op og noteres.

Point: 1. pl.: 20 point. 2. pl.: 16 point. 3. pl.: 12 point. 4. pl.: 8 point. 5. pl.: 5 point. 6. pl.: 3 point. 7. pl.: 2 point. 8. pl.: 1 point.
Dommer: M. Holck.

100 meter baglænsløb.

To mod to i starten, hvor vinderen går videre til endnu en to mod to duel. Herefter er der fem finalister, som løber samtidig i finalen. Der løbes baglæns på græs.

Point: 1. pl.: 20 point. 2. pl.: 17 point. 3.pl.: 15 point 4. pl.: 10 point. 5. pl.: 5 point.
Dommer: Thormod + Buse.

Til toppen af siden


8. etape:
Forventet start kl. 17.00 - slut kl. 17.30

Håndbold.

Spilles i hallen. To hold á syv spillere med tre udskiftere.

Afvikling: Der spilles på tid: to gange 10 minutter.

Point: Som ved fodbold.
Dommer: Thormod + Buse.

Til toppen af siden


9. etape:
Forventet start kl. 17.45 - slut kl. 19.00

Badminton.

Der spilles double og bedst af ét sæt til 15. Regler: (Følger gældende regler) - Der trækkes lod om serven, som er en andenserv. Herefter har man mindst én serv hver på hvert hold. Der er kun pointtildeling, hvis man server. Netserv, som ikke er ude, skal (i modsætning til f.eks. tennis) ikke tages om. Baneafgrænsningerne er til de yderste streger, undtagen ved serven, hvor baglinien er den næstbagerste. Man skal vinde med mindst to overskydende point.

Afvikling og Point: Som ved tennis.
Dommer i finalen: Thormod + Bjarne + Kai

Bordtennis.

Der spilles double med samme makker som i badminton. Der spilles bedst af ét sæt til 21. Der trækkes lod om serven. Hver spiller har fem server, før der skiftes serv til modstanderne. Spillested: Langesøhallen.

Afvikling og Point: Som i tennis. (Efterhånden som der bliver ledigt på badmintonbanerne stilles bordtennis op).
Ingen officials.

Gæt en vægt.

Samtlige deltagere skal i løbet af dagen finde en IKKE menneskeskabt genstand, som skønsmæssigt vejer under 1 kilo. Genstanden medtages til official. Denne vælger herefter tre genstande ud, som vejes på elektronvægt.

Point: Afvigelse i % udregnes for hver deltager ved hver genstand. Samlet mindste afvigelse vinder.

Point: Som ved Pletfisk.
Dommer og afvikling: Thormod + Buse

Til toppen af siden


Spisning med præmieoverrækkelse til vinderne og taberen. Kl. 19.30 - ???
Præmieoverrækkelse: Thormod Sørensen.

Til toppen af siden


Sponsorer:

Til toppen af sidenTilbage 

Morud.dk - akivet

   Til toppen


Opdateret 16. oktober 2016

webmaster@morud.dk