Morud Kunstdage 2009
1. – 3. maj 2009.

Morud Kunstdage - 10 års jubilæumssucces

Igen i år - 1. weekend i maj - var den lysegrønne skov og de smukke japanske kirsebærtræer omkring Langesø rammen om Morud Kunstdage, denne gang for 10.gang!

Siden efteråret har bestyrelsen været i fuld gang med at finde frem til de kunstnere og musikere, der skulle være med til at gøre netop dette år så spændende og festligt som muligt. Denne gang i samarbejde med Gl. Morudgård, den gamle gule gård midt i Morud by.

Resultatet levede op til alle forventningerne. Foråret viste sig fra dets smukkeste side og der var spændende kunst på væggene i Den Gamle Smedie og Laurbærhuset ved Langesø. I Douglashuset ved golfbanen og i Køreladen ved Langesø kapel.

Åbningen af Kunstdagene foregik lørdag eftermiddag i Køreladen ved Langesø kapel. Midt i den smukke lyse grønne skov, lød der dejligt klassisk musik spillet af 2 meget talentfulde unge mænd fra Havrehedskolens musikhold: Michael (klaver) og Jacob (trommer). Et meget stemningsfuldt indslag som start på weekendens oplevelser i kunstens og musikkens tegn.

Som et nyt og godt udstillingssted blev Gl. Morudgårds gamle hestestald omdannet til et meget smukt galleri, der også blev godt besøgt. Både fredag aften og søndag eftermiddag blev der her også budt på fin musik i form af jazzballader og bluesmusik.

Dejligt at se, hvordan lokalbefolkningen tog dette nye initiativ til sig og mødte talstærkt op til et par hyggelige timer i kunstens og musikkens tegn. Desuden var der her også en meget fin udstilling af børnekunst af 3.b fra Havrehedskolen!

Ingen kunstdage uden en KONCERT i Langesø Kapel lørdag aften! Denne gang en koncert i verdensklasse. Jazzsangerinden Isa med 2 fremragende musikere: Bassisten Thomas Fonnesbæk Rasmussen og guitaristen Henrik Lau. Der var ca. 105 tilhørere til koncerten.

Koncerten blev i år arrangeret i samarbejde med menighedsrådet....og der var fuldt hus i den lille smukke kirke omgivet af lysende grønne bøgetræer.

Fakkeltoget fra kirken ned langs søen til smedien var igen i år smukt og stemningsfuldt - dejligt at se at folk har taget denne smukke tradition til sig.

Ved bortlodning af kunstværker i smedjen, søndag den 3. maj, blev der udtrukket følgende 4 vindere:

  1. Kirsten & Kurt Holm – valgte et oliemaleri af Peter Bork Johansen
  2. Solveig Simonsen – valgte tre små akvareller af Peggy Jørgensen
  3. Anny Bak - et billede (grafik) af Marianne Lindberg Jepsen
  4. Grethe og Jørgen Nielsen – Smykker af Hanne Jensen

Fremmødet til udlodning var meget større end tidlige, så procedureændringen gående ud på, at vinderne selv må vælge blandt de udloddede genstande, har haft en positiv effekt.

Jo, Morud Kunstdage er kommet for at blive...!

Så  - HUSK AT SÆTTE X ALLEREDE NU I KALENDEREN UD FOR 1.WEEKEND I MAJ 2010!

Det er en af de oplevelser ALLE i Morud og omegn skulle unde sig selv, når foråret kommer til landet...!

Jette Jørgensen

Se alle billederne:

Som et forsøg har vi prøvet med en lille video fra fredag og lørdag aften:  Klik her (11 MB)

De udstillende kunstnere var:

I Smedien:

Laurbærhuset:

Køreladen:

Douglashuset:

Gl. Morudgård:

 

Læs om Morud Kunstdage


Tilbage 

Morud.dk - akivet

   Til toppen


Opdateret 01. oktober 2017

webmaster@morud.dk