MORUD KUNSTDAGE

Kunstforeningen Morud Kunstdage
Program for MORUD KUNSTDAGE
Arrangørgruppen
Pressemeddelelse

Kunstforeningen Morud Kunstdage:

Kunstforeningen Morud Kunstdage er en forening, der blev stiftet 7. maj 2000. Foreningen arrangerer årligt begivenheden MORUD KUNSTDAGE den første weekend i maj med et mix af forskellige kunstarter som musik, performance, oplæsning, foredrag, kunstudstilling m.m. - Disse events kan dog også arrangeres på andre tidspunkter af året, hvis budgettet tillader det.

Under Morud Kunstdage afholdes den årlige generalforsamling med eventuel bortlodning af indkøbte kunstværker i foreningen.

Formålet er generelt at skabe nogle kulturtilbud for Morud og Omegns borgere og at sætte mere fokus på området - samt mere specifikt at udbrede kendskabet til lokale og ikke- lokale kunstnere og eventuelt skabe debat om begreberne kunst og kultur.

Medlemmer i foreningen kan arrangere ture til kunstnere, gallerier, museer, koncerter etc..

MORUD KUNSTDAGE d. 6.-7. maj. 2000

Program:

LØRDAG D. 6.5.2000

Kl. Aktivitet Sted
11.00-14.00 ASFALTMALERI for børn og voksne - Ledelse ved bl.a. Marianne Lindberg Jepsen, Maria Berenice, Anne- Birgitte Bjerre o.a. Pladsen foran Vigerslev Idrætshal, Morud
15.00-18.00 FERNISERING på udstilling med maleri, grafik og skulptur.
Borgmester Erik Hansen åbner ferniseringen kl. 15.00.
Kunstnere:
  • Maria Berenice, maleri
  • Suzanne Drenck , maleri
  • Jens Galschiøt, skulptur
  • P.O. Hansen, maleri
  • Niels Himmelstrup, grafik
  • Helge Larsen, grafik
  • Marianne Lindberg Jepsen, maleri
  • Peter Mandrup, grafik

(se særlig brochure)

Tværskov Mølle
20.30-21.30 KONCERT ved den odenseanske jazzduo Morten Øberg & Bent Lundgaard, der spiller danske salmer og sange i nye arrangementer. Se pressemeddelelse Langesø Kapel
21.30- LYS-EVENT. Arrangement ved bl.a. Eric Ammundsen og lokale spejdere.T Pladsen ved Langesø Kapel

SØNDAG D. 7.5.2000

Kl. Aktivitet Sted
10.00-14.00 ÅBEN KUNSTUDSTILLING Tværskov Mølle
14.00-15.30 FOREDRAG ved kunstneren og provokatøren Jens Galschiøt om "Kunst og politik". Jens Galschiøt er bl.a. kendt for skulpturerne "Den indre svinehund" og "Skamstøtten", der vandrer verden rundt. Tværskov Mølle
15.30-16.00 LANGESØKORET synger viser af Benny Andersen Tværskov Mølle
16.00-18.00 Stiftelse af KUNSTFORENINGEN MORUD KUNSTDAGE samt BORTLODNING af bl.a. skulptur af Jens Galschiøt til medlemmer af kunstforeningen. (Kontingent kr.100. - Se særlig brochure). Vinder af skulptur. Tværskov Mølle

Omtalte brochurer kan rekvireres på tlf: 65 96 43 14 og 65 96 40 25.

GRATIS ENTRÉ TIL ALLE ARRANGEMENTER.

RET TIL ÆNDRINGER FORBEHOLDES.

Morud Kunstdage afholdes første gang i dagene 6. og 7. maj 2000. Kirkekoncerten er en del af programmet, der også byder på kunstudstilling, vejmaling for børn og voksne, foredrag, korkoncert, lysfest, kunstauktion og opstart af en kunstforening.

Arrangørgruppen har modtaget nogle penge fra år 2000 fondet, og fra Søndersø Kommunes 5% pulje. Man har derfor valgt at kirkekoncerten skal være gratis - dog kommer man ind efter "først til mølle"-princippet - da antallet af pladser som bekendt er begrænsede.

Pressemeddelelse

Lørdag d. 6. Maj kl. 20.30 får Langesø Kapel ved Morud på Nordfyn koncertbesøg af den odenseanske jazzduo Morten Øberg og Bent Lundgaard, som i forbindelse med Morud Kunstdage - med udgangspunkt i deres seneste CD udgivelse "Gør døren høj" vil præsentere danske salmer og sange i nye arrangementer. Man vil således kunne høre duoens meget personlige bearbejdelser af salmer som: "Mindes vi en fuldtro ven", "Som forårssolen morgenrød", "Kirken den er et gammelt hus", "Fuglen har rede", "Op al den ting og Hjerte" og "Løft din glædes vinger".

MortenOebergBentLundgaard.JPG (7706 bytes)

Morten Øberg og Bent Lundgaard

Saxofonisten Morten Øberg og pianisten/keyboardspilleren Bent Lundgaard har spillet sammen siden slutningen af 80'erne. Gennem årene har de spillet en lang række koncerter over hele lander og medvirket i forskellige teaterproduktioner samt radi- og TV-programmer, ligesom de har ladet deres duo danne udgangspunkt for et samarbejde med andre musikere (bl. a. Pierre Dørge, Bo Stief, Morten Grønvad, Mehmet Ozan, Pia Trøjgaard og Jørgen Ehlers). Desuden har de spillet sammen med en række af vore bedste digtere (Peter Laugesen, Kirsten Hammann og Christina Hesselholdt m.fl.) ved nogle musik & lyrik-arrangementer, som er dokumenteret på duoens første CD: "Konfrontationer"(BMG, 1994).

For et par år siden blev Morten Øberg og Bent Lundgaard bedt om at spille nogle kirkekoncerter, som kom til at betyde noget særligt for dem. For her mødte de et meget interesseret og lyttende publikum, som forholdt sig meget direkte til deres musik, og desuden gjorde den særlige koncertform og kirkerummene, at de kunne rendyrke det, som hele tiden har været deres største interesse - nemlig den gode melodi. Og den fandt de ikke mindst i de salmer og danske sange, som de har arrangeret - ofte på opfordring fra de forskellige kirkers organister - i forhold til årstider og kirkelige højtider.

Morten Øberg og Bent Lundgaard plejer at sider, at de "vrider armen om på salmerne" - og alligevel behandler de materialet nænsomt og respektfuldt. De ændre på det harmoniske fundament og finder på andre rytmiske strukturer, således at melodierne får nyt liv, og sådan at arrangementerne fungerer som springbræt for deres improvisationer.

Hvis man er fortrolig med den danske salmetradition, kan det være forfriskende at høre sangene i versioner, som stilsikkert stritter i flere retninger, men som især er farvet af et nordisk jazzudtryk. Hvis ikke man kender numrene i forvejen, kan man blot læne sig tilbage og dyrke de gode melodier!


Tilbage 

Morud.dk - akivet

   Til toppen


Opdateret 01. oktober 2017

webmaster@morud.dk