Meld dig til gratis foredrag i Morud 16/9

Flensborg er mere end billige dåseøl og Nutella. Byen gemmer på fantastiske steder og forunderlige historier, som mange går glip af. Kulturredaktør Hans Christian Davidsen gæster Morud torsdag 16. september med det første og foreløbig eneste foredrag, der holdes på Fyn om den anmelderroste bog “Forelsket i Flensborg”.

KOM OG BLIV FORELSKET I FLENSBORG: Kan man blive nyforelsket i den by, man har boet i gennem 25 år? Svaret er ja. I hvert fald når byen hedder Flensborg, og svaret kommer fra Hans Christian Davidsen, der født og opvokset i Sønderjylland og i dag er kulturredaktør på Flensborg Avis.

Nyforelskelsen tog for alvor fart sidste sommer, da han gik i gang med at skrive en ny bog som kærlighedserklæring til den gamle danske by, hvor han har boet og arbejdet siden 1996.

Torsdag den 16. september kl. 19 gæster han Morud Forsamlingshus med foredraget “Forelsket i Flensborg”, der bygger på bogen af samme navn.

Fra H. C. Andersen til Kim Larsen
Som tilhører til foredraget vil man få en række insidertips med sig hjem, som man kan gøre brug af, næste gang turen går til Flensborg. Hans Christian lover blandt andet en Flensborg-rundtur i sin fynske navnebrors fodspor (H. C. Andersens forstås), ligesom også Kim Larsens yndlingsværtshuse i byen vil blive afsløret. Samtidig vil der også være godt med information til kultur- og historienørderne.

– Noget er det, der gør Flensborg interessant, er krydsfeltet mellem dansk og tysk. For eksempel var det helt almindeligt, at man i århundreder talte tysk i byen, samtidig med at man var tro over for den danske konge. Det er et af de paradokser, jeg glæder mig til at fortælle om i Morud, fortæller Hans Christian Davidsen.

Mere end dåseøl og Nutella
– Selvom Flensborg kun ligger halvanden time herfra, så er det som regel en køretur, der handler om at købe billige dåseøl og rige mængder Nutella. Men Flensborg rummer så meget mere, og det har vi en tendens til at overse. Hans Christian Davidsen fortæller med humor og stor viden, og jeg er sikker på, hans foredrag vil få flere til at få øjnene op for Flensborg som kulturby.

Det siger den lokale journalist Rasmus Gade, som sammen med klubben “Sønderjyder i Morud” har inviteret Hans Christian Davidsen til Nordfyn. At foredraget netop bliver i Morud, falder sammen med, at den lille nordfynske by i år fejrer sit 600 års-jubilæum.

Gratis at deltage, men tilmelding nødvendig
Takket være støtte fra Morud Lokalråd er foredraget, “Forelsket i Flensborg”, ganske gratis. Det foregår

torsdag 16. september 2021 kl. 19-21 i
Morud Forsamlingshus, Rugårdsvej 728, 5462 Morud.

Af hensyn til opstillingen i forsamlingshuset er der behov for tilmelding. Den skal ske til rasmus.gade@morudnet.dk med angivelse af dit fulde navn. Alle vil få bekræftelse på tilmelding via mail.

Der vil være mulighed for at købe kaffe, vand og, selvfølgelig, bogen “Forelsket i Flensborg” via MobilePay.

Under den sidste del af foredraget serveres der desuden en gratis godnatøl i form af smagsprøver på Flensburger Pilsener …

Så arrangørerne tør godt love, at foredraget vil give dig fornyet smag for Flensborg som kulturby.

Hans Christian Davidsen, kulturredaktør på Flensborg Avis og kulturvejleder på DR P1, kommer til Morud for at fortælle om at være nyforelsket i sin by. (Foto: Femmie Loopers)

Artiklen er skrevet af:

Klubben "Sønderjyder I Morud" og Morud Forsamlingshus

Udgivet den:

31/08/2021