Rasmus – 10 år med Busbanden

Rasmus Gade takker af efter 10 år med Busbanden

Forud for generalforsamlingen i Morud Lokalråd den 26. august 2020, havde Rasmus Gade annonceret, at han stoppede som tovholder for Busbanden.

Rasmus mener at tiden er den rette til at takke af i rollen som tovholder. At stoppe mens legen er god og så vil han gerne arbejde med andre projekter. I lokalrådet er vi kede af at han stopper, men vi forstår godt beslutningen og respekterer den.

Rasmus har gjort en fantastisk indsats i Busbanden. Han har formået at holde styr på en gruppe af bandemedlemmer, der er vidt forskellige og med forskellig baggrund. Han har ledet og fordelt arbejdet på fortrinlig vis. Han var arkitekten bag modellen ”de 2 spor”. De politiske (i regi af lokalrådet) og det borgerrettede (i regi af Busbanden). Det er en model, som vi senere har brugt i andre udvalg.

Busbanden har opnået et fantastisk resultat, som har giver genlyd om ikke i hele Danmark, men så på hele Fyn. Kulminerende med et kæmpe arrangement i januar 2013, hvor den første bybus kørte ind i Morud og senere på året, da vi fik ”Bland dig prisen” af Fyens Stiftstidende på Det Fynske Folkemøde. Men han har også formået at holde gryden i kog og hvert år lige siden er bybussens fødselsdag blevet fejret den 20. januar i Brugsen, med kaffe og busbande-brunsviger.

Rasmus byder velkommen til bybus fødselsdag i Dagli’ Brugsen Morud i 2018 (TV Korup, udvalgsformand Anders Thingholm, borgmester Morten Andersen, musiker Palle Krabbe, Rasmus Gade)

Hvad nu?

  • Missionen er mere end lykkedes. Morud er kommet permanent på det fynske buslandkort, og vi ser ind i yderligere forbedringer som en del af en kommende ringrute, når letbanen åbner
  • Kampen er slut, men det er vores fælles opgave ikke: Brug bussen – hver tur tæller i statistikken. På den måde sikrer du den fortsatte udvikling af ruten og byen.
  • Busbanden kører i garage. Men i lokalrådet er vi klar til at rykke ud igen, hvis det mod forventning skulle blive nødvendigt.

Tusind tak til alle. Det er en fælles indsats, der har skabt succesen.

På lokalrådets vegne
Jon Bøgelund Rasmussen

Rasmus siger tak for gaven ved lokalrådets generalforsamling

Fra lokalrådets generalforsamling. Rasmus takker for gavekurven fra lokalrådet og den flotte “Goddie bag” fra FynBus

 

Billedcollage fra artikler i Fyens Stiftstidende (Copyright)

Rasmus siger tak for gaven ved lokalrådets generalforsamling

Artiklen er skrevet af:

Formand for Lokalrådet: Jon Bøgelund Rasmussen

Udgivet den:

12/09/2020